Helsinki vaikuttaa tällä hetkellä maailman turvallisimmalta paikalta. Jokainen kadunkulma keskusta-alueella on varustettu ainakin yhdellä poliisilla (no ei ihan jokainen, mutta kuitenkin). Samaan paikkaan ovat kokoontuneet huippupäättäjät (mitä se sitten tarkoittaakin), mielenosoittajat ja ne poliisit vahvistettuna rajavartijoilla ja sotilailla (tai ainakin varusmiehillä).

No täällä mäkin olen. Haluaisin mieluiten maalle lämmittämään ihanaa puusaunaa ja kuuntelemaan hiljaisuutta. Maalla on niin hiljaista, että tiedän pääkaupunkiseutulaisia, jotka pelkäävät sitä hiljaisuutta. Onneksi mulle hiljaisuus on vielä ihanaa. Voisin toki siinä nautti pari saunaolutta ja katsella hyvää futista telkkarista.

Vaan en voi. Kaupalliset, maksulliset, kanavat ovat kaapanneet uljaan maajoukkueemme otteluiden televisiointioikeudet. Palloliitto, jolle itsekin vuosittain maksan jostain, on myynyt oikeudet; oikeudet nuorilta ja lapsilta katsoa maajoukkueen otteluita. Mitä mahtoivat ajatella tälläisen päätöksen tehdessään... Maajoukkue on maajoukkue ja sen pelien pitää olla kaikkien nähtävillä. Okei nyt tulee "kaikenmaailman" kiekkogolffareita ja ilmaveivaajia ja ties minkä lajin harrastajia, jotka sanovat "meidän laji ei näy ollenkaan". Tässä ei ole kyse siitä. Useampi taho haluaa nämä pelit näyttää. Kyse on vain siitä, mikä on Palloliiton ja suomalaisen futiksen "hinta"