Tiedemiehillä on kinaa siitä, mikä Pluto on. Jotkut eivät halua, että Pluto olisi enää planeetta vaan se pitäisi olla plutoni tai joku kivi Neptunuksen takana. Who cares!? Nyt sitten, jos joku suurten herrojen neuvosto niin päättää, kaikki oppikirjat menevät uusiksi, kun Pluto ei olekaan planeetta vaan ehkä plutoni. Ja sitten Xena ja jotkut muutkin kylmät kappaleet, jotka aurinkoa kiertävät olisivat plutoneja.

Itse olin kiinnostunut avaruudesta kouluikäisenä. Minulle Pluto tulee aina olemaan planeetta ja Mikin koira. Mutta tottakai pitää voida planeetta muutta plutoniksi. Sehän olisi kunnia Plutolle, että kaikki kaukaiset aurinkoa kiertävät kappaleet olisivat plutoneja.

Ylipäänsä pitäisi olla mahdollisuus niin antaa, kuin ottaa. Jos joku on kansanedustaja ja rikkoo lakia, niin luottamustehtvävä pois vaan. Jos yliopistolle on annettu oikeudet jonkin tutkinnon suorittamiseen, niin ne pitää saada ottaa poiskin. Kaikki tässä maassa mikä annetaan on pysyvää. Sinänsä en ota kantaa tämän hetkiseen Finnairin palkkakiistaan, mutta toivon, että näissä tilanteissa otetaan huomioon pitkän aikavälin työllistävä vaikutus ja yrityksen liiketoiminnan menestys. Se, että palkkauksessa yleisesti haluttaisiin sortaa nuoria, juuri työelämään tulleita, ei taatusti lisää syntyvyyttä nuorten aikuisten toimesta. Lapset tulisi kuitenkin tehdä silloin, kuin biologia on sen tarkoittanut, eikä keski-iällä kuten jotkut julkimot.

Päästiin sitten Plutosta lapsentekoon =)