Globenin kupeesta nousi lauantaina aivan mahtava tunnelma. Ruotsin pääsarjan ottelussa kohtasivat Bajen (Hammarby) ja Örgryte, joista vierasjoukkue nappasi pistepotin 88 min. kohdalla tällätyllä läpiajomaalilla. Stadion oli pakkautunut täyteen ja yli 12 000 fania, minä ja kaksi ystävääni siellä seassa, huusivat täyttä huutoa joukkueensa kentälle. Ottelu oli samalla Bajen-fanien 25 vuotis juhlaottelu. Minusta tuli heti Bajen fani ja uskon, että samoin kävi ystävillenikin. Tälläinen tunnelma kotimaiseen Veikkausliigaan, niin huhhuh...

Mikä siinä Veikkausliigassa sitten haisee? Ensinnäkin pelipäivät on mitä sattuu, koskaan ei voi tietää kotipelin päivää saati aikaa. Pelit on sijoteltu ihan arvalla ja lisäksi europelit muuttaa vielä kaiken. Toisekseen se katsomo pitää IHAN OIKEESTI olla siinä kentän vieressä. Kahdeksan juoksurataa ja pituushyppypaikka jättävät katsomon kylmäksi. Sitten se olut. Eikö sitä siellä voisi tarjoilla? Suojellaanko sillä junnuja näkemästä, että aikuisilla on tapana juoda joskus olutta? Mitä itse olen joukkuelajeja nuorempana harrastanut, niin kyllä ne tavat opitaan vaikkei katsomossa saa olutta juodakaan. Parempi olisi oppia vaikka sellainen kulttuuri, että joka toinen lauantai kokoonnutaan stadionille kavereiden kanssa, juodaan pari olutta ja katsellaan peliä. Sitten halukkaat jälkipeleille tai mitä ikinä.

Voitte olla varmoja, että tän jannun löytää vielä joskus joltakin tukholmalaiselta stadionilta paikallis derbystä kannattamasta Bajenia, jos uskaltaa.