Mikä laite ei voi korvata perinteistä kasvotusten tapahtuvaa viestintää. Toki ne voivat toimia tukena ja esimerkiksi tiedostojen lähettäminen sähköpostissa on erinomainen idea. "Melkein" olisi mukavampaa tavata torilla ja juoda kuppi, jos vaihtoehtona on tekstari tai soittaminen.

Toisaalta joskus viestistä saa enemmän irti, kun se joudutaan kirjoittamaan. Kirjoittaessaan joutuu miettimään sanomisiansa ja toisinaan (usein) käy niin, että ensimmäinen kirjoitettu versio näyttää huonolta ja se täytyy kirjoittaa uudelleen. Tiedän myös tapauksia, joissa sähköposti on pelastanut paljolta harmilta. Kiukuspäissään on kirjoitettu maili ja sitten se on kuitenkin tajuttu jättää lähettämättä ja odotettu seuraavaan päivään. Sitten se kiukku on jos sen verran laantunut, että muotoilee sanansa kauniimmin ja säästyy toisen tarpeettomalta loukkaamiselta.

Silti haluan sinne "torille". Osaavatko tulevaisuuden työntekijät tulla enää toimeen keskenään, jos ei lähetelläkään tekstiviestejä. Entä miten käy suomalaisten smalltalk -taidoille (ne muuten on oikeasti ihan kohtuulliset, ehkä vaan hieman erilaiset) Täytyy siis soittaa tutuille ja sanoa, että torilla tavataan =)